Om oss

Ekne IL ble stiftet i mai 1932. Består i dag av hovedstyre og 4 aktive grupper. Idrettslaget står  for utgivelsen av lagsavisa Reportern. Idrettslaget ønsker at lagsavisa skal fungere som et bindeledd mellom idrettslaget og lagets medlemmer og de øvrige på bygda, og samtidig  øke forståelsen for av hva idrettsarbeid egentlig er. Idrettslaget har tre Æresmedlemmer pr i dag, Johan Kjølstad og Arve Brenne.  Idrettslaget drives av frivillig engasjement og innsats fra bygdas befolkning.

Les hele beretningen

75 årsberetning for Ekne IL

 

Barneidretten: For barn fra 5 – 12 år. Barneidretten følger skoleåret. Hver mandag møtes de til ulike aktiviteter. Aktiviteten vil variere alt etter årstid. F. eks. nissemarsj, orientering, friidrett, sykkel, svømming, poengrenn og forskjellige aktiviteter i gymsal som turn, dans, balllek osv.

Skigruppa: Aktiviteten starter på våren med Kjølstadtesten opp til Sønningenhytta. Duatholon (rulleski og løping) i løpet av sommeren. Barmarkstreninger foregår i samarbeid mellom klubbene Skogn/Ronglan/Ekne. Det arrangeres skisamling på Vulusjøen med overnatting. Om høsten er det innetrening i gymsalen på Ekne, skitrening i lysløypa på Ronglan og Skogn ved snøforhold. Arrangement: Poengrenn/skilek i lysløypa på Ronglan, Skisportensdag i samarbeid med barneidretten og trimgruppa. Ekne er arrangør av ett av skirennene i Levangerkarusellen. Det er samarbeid om Skifest i Levanger med klubbene Skogn og Nessegutten. Skiavslutning og premieutdeling etter endt sesong foregår på våren.

Trimgruppa: Arrangerer trivelige trimturer som Romjulsmarsj, familiedag på sykkel til Migtjønna, Våttaberg tur annen hvert år i samarbeid med Ronglan IL, Skisportensdag i samarbeid med skigruppa og barneidretten. Det er tilbud om dame og herretrim i gymsalen om høsten og våren. Trimgruppa har ansvaret for seks kjentmannsposter på Ekne. Det legges også til rette for idrettsmerkeprøvetaking i regi av gruppa.

Fotballgruppa: Samarbeider med Skogn IL på aldersbestemte lag. Aktive utøvere fra 6 år og oppover. Hvert lag kan delta på minst en fotballcup pr år. Vi har et Young – og oldboys lag som samles til trening for moro og ikke minst for trimmen sin skyld. Det arrangeres knøtteturnering hver vår på Ekne stadion. Vi har en stor og flott ballbinge som er i bruk hele året.